Despre autor


Alina-Maria Duţă s-a născut la Timişoara, unde, după terminarea liceului, studiază chimia organică, absolvind Facultatea de Chimie Industrială. Urmează masteratul la Universitatea Politehnică, în cadrul aceleiaşi facultăţi.

Descoperă devreme puterea de sugestie a cuvintelor şi lumile ascunse între coperţile cărţilor din biblioteca de acasă, devenind un cititor pasionat. Romantismul lui Teodoreanu şi delicateţea lui Mihail Sebastian îi însoţesc adolescenţa, pentru ca apoi să-i descopere, pe rând, pe cei care îi vor deveni preferaţi şi îi vor influenţa modul de-a privi universul uman, dintre care Remarque, Camus, Marquez, Simone de Beauvoir, Cesare Pavese, Garcia Lorca, Nichita Stănescu.

Nevoia de a scrie se conturează în anii adolescenţei, atunci când îşi transpune pentru prima oară trăirile în poezie. Bucuria de a scrie rămâne o constantă a vieţii sale, poezia fiind interfaţa prin care îşi decodifică trăirile. Scrie, de asemenea, scurte povestiri, un jurnal de călătorie şi dă glas viziunii proprii asupra existenţei prin culegerea sa de cugetări.